NTFs landsmøte 2007:

Alt under ett tak i Trondheim Spektrum

Med 10 års mellomrom er NTFs landsmøte blitt lagt til Trondheim, og i år inviteres vi igjen til trønderhovedstaden. Sør-Trøndelag Tannlegeforening er i gang og har oppnevnt åtte av sine medlemmer som ansvarlige for hver sin del av arrangementet. Ekspresident i NTF og nestoren blant disse «ansvarspersonene» er Turid Seime som står i spissen for markedsføringen.

På høstens landsmøte i Trondheim skal det bli plass til å vrimle sammen med kolleger.

Arena for landsmøtet er Trondheim Spektrum – den tidligere Nidarøhallen – beliggende på «Øya» som egentlig er en halvøy omkranset av Nidelven. Den som minnes trange forhold fra 10 år tilbake, kan beroliges med at den gamle hallen er ombygd og utvidet. Tidende treffer Turid Seime som tar oss med på omvisning en dag i januar da stedet vrimler av ungdom på utdanningsmesse.

Over 3 220 kvadratmeter til Nordental

Den tidligere håndballspilleren Turid finner fram til utstillingshallen som denne dagen bare inneholder noen håndballmål langs veggene. – Her regner vi med å få plass til alle våre utstillere i den samme hallen, slik at det blir greit å finne fram for deltakerne og tilfredsstillende forhold for utstillerne, sier hun før vi geleides videre gjennom et vrimleområde som skapt for kollegatreff og prat på veien mellom utstilling og foredrag.

Turid Seime, ekspresident og tidligere kjent håndballspiller, fant et håndballmål i Trondheim Spektrum.

Under ett tak

Vis-à-vis ligger en stor hall med fleksibelt amfi, som kan romme opptil 2 500 personer. Så mange kommer det neppe på åpningen av NTFs landsmøte, men trønderne regner selvsagt med at mange vil komme til Trondheim i dagene 11.–13. oktober. – Vi hadde rundt 2 400 deltakere forrige gang når vi regner med tannleger, annet tannhelsepersonell, foredragsholdere, gjester og utstillere, og vi håper selvsagt at vi skal få enda flere i år, sier Turid Seime og må innrømme at de ble svært så imponert over arrangementet i Stavanger i fjor; de har nesten fått litt prestasjonsangst. – Men vi mener at vi har så mye å by på, på «trondhjemsk vis», at dette skal bli minst like bra. Det er først og fremst en stor fordel at alt er under ett tak. Vi kan jo ikke garantere at været blir like imøtekommende som det var i Stavanger, legger hun til.

Variert fagprogram

Vi får ikke vite detaljer om årets fagprogram, men det vil komme mer informasjon i Tidende etter hvert. Skjønt noe kan PR-sjefen avsløre allerede nå. Som det er blitt tradisjon for, blir det arrangert forkurs onsdagen før selve landsmøtet. Det skal være forkurs med endodonti som tema, både for tannhelsesekretærer og tannleger. Begge disse kursene blir avholdt på Radisson SAS Royal Garden Hotel.

Fagprogrammet under landsmøtet vil bli allsidig, med stor bredde i temaene og med tre parallelle program alle dager. Foredragsholderne kommer fra både norske og utenlandske odontologiske miljøer, supplert med enkelte fagfolk fra Trondheim som dekker tema fra odontologiens grenseland. For allmennpraktikere som er spesielt interessert i implantologi, blir det mulig å få en oppdatering i et kurs som strekker seg over en hel dag.

Ikke bare fag – også fest

Årets Kamerataften blir noe for seg selv. Landsmøtet finner sted under UKA, et tradisjonsrikt evenement over ikke én, men tre uker. Første gang UKA ble arrangert var i 1917. Landsmøtedeltakerne får tilgang til Studentersamfundets rare, røde, runde hus ved Elgeseter bro og kan både se revy, spise, danse og hva det måtte være. Denne gang skal det ikke være noen deltakerbegrensning til Kamerataften.

Neste dag blir det festaften på Britannia Hotell, hotellet som markedsfører seg som byens mest ærverdige hotell. Her sitter historien i veggene, og mottoet for festen er «god mat i stilige omgivelser».

Severdigheter og kultur

Arrangørene av landsmøtet legger ikke opp til noe program på søndag, men anbefaler dem som har tid å bli over likevel, for å få med seg noe mer av det byen har å by på: Nidarosdomen, Erkebispegården, Stiftsgården, Ringve (Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter), Trøndelag folkemuseum, Vitenskapsmuseet, Trøndelag Teater og Olavshallen med konserter. I tillegg: gallerier, kafeer og forretninger. Så det er bare å sette «strek» i timeboka. I oktober du til Trondheim.

ReidunStenvik